LOGO_edited.jpg
photo logo .png
HVORFOR.PNG

Som matlagingslærer, med bakgrunn fra kjemi, jobber jeg mye med barn og ungdom og driver min egen catering bedrift La Table i Oslo.

For meg, matlaging er en "avansert Kjemi" og jeg elsker til å prøve meg frem med mat og jeg pleier å si til elevene mine «vær nysgjerrig, lek med maten og ikke vær redd for å utforske nye råvarer!»

hva.PNG

Derfor har han utviklet fra scratch XPLOR-brettspillet som er en lærerik måte å hjelpe barn (og voksne!) til å utvikle smak, pirre nysgjerrigheten og spre matgleden. Xplor Games er et tverrfaglig pedagogisk spill som utvikler smakssansen ved å gi barna lyst til å spise (nye) frukt og grønnsaker samtidig som man lærer om geografi og historie.

Når barna spiller Xplor games sammen med venner eller familie, senker de terskelen for å prøve nye smaker, og like flere råvarer. Spillet bidrar til at barna får et bredere repertoar av mat som de kan glede seg over i livet.    

Xplor games er et 5 i 1 brettspill hvor du kan kjøpe utvidelse tilleggspakke til "The Xplor Games" som inneholder Xplor Fruits pakke     tillegskort Xplor food, Xplor food, Xplor Quiz, Xplor Nature og Xplor civilzations, 

XPLOR FRUITS.PNG
2019-01-16 (1)_cr_edited.jpg

Brettspillet er et unikt verktøy for foreldre og lærere og det er spesielt utviklet for barnehager og grunnskolen.

Det er viktig for barn å spise frukt og grønnsaker, men å få dem til å gjøre dette er tidvis en utfordring…

Gjenopplev reisene til Eriksson, Columbus og andre store oppdagere på jakten etter nye frukter, grønnsaker og krydderarter fra den Nye Verden.                         Spillet avsluttes med en kollektiv smaksprøve (frukt og grønnaker følger ikke med på kjøpet). 

XPLOR FOOD.PNG
xplor veg_edited_edited.jpg

Xplor Food er spesielt utviklet for å spille hjemme eller på skolen der det er tilgang på kjøkken.

Dette spillet er likt Xplor Fruits men frukten er byttet ut med nye grønnsaker og krydder.

Hvor i verden kommer grønnsaker eller krydder opprinnelig fra? Hvilke råvarer er tilgjengelige og i sesong? Hva passer de ulike urtene til? Få svar på alle disse spørsmål med Xplor Food. Med disse kortene får du en urte-og foodsparingsguide for å utforske nye smaker og nye kombinasjoner som kanskje høres kjemperare ut, men smaker supergodt!

XPLOR QUIZ.PNG
2019-03-HJFDSZFXGCHVHJBKLMØØ16 (2)_cr_ed

I denne tredje versjonen når våre oppdagere nye sivilisasjoner ( Inca, Maya, Aztec..) og du vil lære om geografi, historie

og kulturer mens du spiller quiz.

Du kan lage dine egne quiz og derfor denne versjonen passer godt for lærere, foreldre og firmaer.

Xplor Quiz kan tilpasses for å lage konkurranser mellom studenter, i klasser og for teambygging. 

hvordan.PNG
kontakt oss.PNG

Dersom dere ønsker å vite mer om hva vi kan tilby eller ønsker å kjøpe et av våre spill ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale.

XPLOR GAMES.PNG

Laurent Benguigui, Daglig Leder

play@xplorgames.no

Tel : 91 61 10 58 

  • Facebook
  • Instagram
  • https://www.linkedin.com/in/laurent-